Pelles kök                                                            Chili Tranbär Stjärnanis Kaffebönor

 

Start Hav & Sjö Skog & Gård Sött & Svalt Bredvid Index a-ö

Sök recept

Fler recept

Fler recept hittar du förstås på Tasteline. Sveriges utan tvekan bästa receptsajt! > www.tasteline.com

Falkner Affärsutveckling

 

 

 

 

 

 

 

Stekt, inlagd strömming

Ett sillbord utan stekt, inlagd strömming är inget riktigt sillbord. I det här receptet varvas strömmingen med rödlök och morot. Cironpepparen ger strömmingen en svag syrlig brytning som är mycket angenäm.

 

Det här behövs till 10

personer på buffé:

20 strömmingsfiléer

1/2 dl rågmjöl

1/2 dl ströbröd

1-2 msk smör

1 stor rödlök

1 stor morot

salt, citronpeppar

 

Lag:

2 dl strösocker

1 1/2 dl ättikssprit (12%)

3 dl vatten

12 kryddpepparkorn

5 lagerblad

1 liten gul lök i skivor

 

Gör så här:

Koka ihop lagen och låt den svalna. Krydda strömmingsfiléerna försiktigt med salt och citronpeppar, vik ihop dem. Vänd dem i mjöl och ströbrödsblandningen och bryn dem gyllenbruna på bägge sidor. Låt strömmingarna svalna. Varva tunt skivad rödlök, morot och strömming i en kruka. Plocka ur löken och lagerbladen ur lagen och slå den över. Låt strömmingen stå kallt 1-2 dygn. Strömmingen håller sig ytterligare 4-5 dygn i kylskåp.

 

 

 

 

 

 

Morötter

 

© 2009 Per Ulfsson Falkner | per@falkner.se | Alla recept är givetvis provlagade i Pelles kök.